Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nieuws

Vakschool voor de funderingsbranche

 

Vanaf maandag 11 april 2022 is er gestart met de opleiding Funderingswerker en na de zomervakantie wordt gestart met de opleiding heibaas/boorbaas//machinist en voor leidinggevenden.

Er zijn 3 opleidingen opgezet, ieder gericht op hun eigen specieke functies. Voor de man of vrouw onder de machine is dit de Funderingswerker. Deze eerste opleiding richt zich op het aanbrengen van diverse funderingsoplossingen en besteed veel aandacht aan de risico’s in het veld. Dit is de must-have om op een professionele manier te starten in de funderingsbranche.Het vervolg is de Funderingsspecialist.
Het vervolg is de Funderingsspecialist. Dit is de opleiding voor machinisten en heibazen. De opleiding bevat ook de theorie, praktijk en examen van TCVT402 of 403 (Funderingsmachine Groot of Klein), maar bevat nadrukkelijk ook aanvullende modules. Funderen vraagt om aandacht voor het product en de omgeving en met alleen het besturen van de machine zijn we er nog niet!De derde opleiding is bedoeld voor (beginnende) werkvoorbereiders en uitvoerders in de funderingen. De branche kent specieke risico’s en eisen. Deze coördinerende of leidinggevende medewerkers komen vaak uit de praktijk of van een algemene technische opleiding. Om de realisatie van funderingsoplossingen op een professionele wijze aan te sturen is er ook voor deze doelgroep een passende opleiding vormgegeven.

Al meer dan 10 jaar bestonden er ideeën voor een specifieke funderingsvakschool. Een opleiding die de branche kan bedienen voor allerlei trainingen, cursussen en opleidingen.
Met een uitgelezen programma waarin vele praktische onderwerpen worden belicht zal het kennis en kunde niveau van de deelnemers een sterke boost krijgen.

Vakschool funderingsbranche