Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Machinist FMG

Over de opleiding

Als machinist FMG werk je nooit lang op dezelfde locatie. Je werkt op bouwterreinen, langs wegen, in binnen- én buitenstedelijke gebieden. En ook de werkzaamheden zijn heel divers: van het heien van betonpalen tot het aanbrengen van diepwanden. Je hebt de verantwoording over de grootste funderingsmachines en weet deze perfect te besturen. Met de nieuwste machines en technieken en het inzetten van jouw vakkennis realiseer je samen met jouw team de perfecte fundering.
De beroepsopleiding machinist FMG duurt tien dagen. Het examen bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. De nadruk ligt op de praktijk: je krijgt voornamelijk training met betrekking tot onderhoud, hijsen, veiligheid enzovoort. Het doel van de beroepsopleiding is het opleiden van volwaardige machinisten en het behalen van het TCVT-certificaat (waarmee deelnemers aantonen dat ze voldoen aan de veiligheidseisen die zijn verbonden aan het verticaal transport). Na deze tien dagen ben je in staat jouw werk zelfstandig voor te bereiden, uit te voeren en te controleren en kun je het onderhoud aan de machine verzorgen.

 

beroepsopleidingen
machinist funderingsmachine groot
theorie en praktijk
10 dagen

 

Handig om te weten: na het afronden van deze beroepsopleiding kun je direct aan het werk in de funderingsbranche. Je kunt ook (door studie en ervaring) doorgroeien naar leidinggevende functies als heibaas of uitvoerder.