Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Machinist FMK

Over de opleiding

Als machinist FMK werk je nooit lang op dezelfde locatie. En ook de werkzaamheden zijn heel divers: van het heien van betonpalen tot het aanbrengen van diepwanden. Je hebt de verantwoording over de kleine funderingsmachines en weet deze perfect te besturen. Samen met het team leg je de perfecte basis voor de bouwteams die na jullie komen.
De beroepsopleiding machinist FMK duurt voor ervaren deelnemers drie dagen. Ervaren funderingsmedewerkers leggen alleen het praktijkexamen af. Heb je geen ervaring in het funderen? Dan duurt de opleiding acht dagen. Het examen bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De opleiding bestaat voornamelijk uit praktijklessen met betrekking tot onderhoud, hijsen, veiligheid enzovoort. Het doel van de beroepsopleiding is het opleiden van volwaardige machinisten en het behalen van het TCVT-certificaat (waarmee deelnemers aantonen dat ze voldoen aan de veiligheidseisen die zijn verbonden aan het verticaal transport).

 

beroepsopleidingen
machinist funderingsmachine klein
theorie en praktijk
3 dagen (met ervaring – alleen praktijk)

8 dagen (zonder ervaring)

 

Handig om te weten: na het afronden van deze beroepsopleiding kun je direct aan het werk in de funderingsbranche. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om door te groeien tot machinist funderingsmachine groot.