Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

MBO 2 – Monteur mobiele werktuigen

Over de opleiding

Als funderingswerker werk je nooit alleen. Met jouw team leg je de basis voor een bouwwerk: de fundering. Je gaat elke morgen samen op weg naar de bouwlocatie die vraagt om een perfecte fundering. Deze perfecte fundering realiseer je door gebruik te maken van de nieuwste machines en technieken, door jouw vakkennis in te zetten en door optimaal samen te werken. Funderingswerkers zijn mannen en vrouwen met karakter die gerust tegen een beetje kou kunnen en niet bang zijn voor vieze handen.

De opleiding tot funderingswerker heeft als basis de niveau 2-opleiding monteur mobiele werktuigen. De opleiding bestaat voor een deel uit algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Daarnaast zijn er praktijkgerichte vakken zoals het werken aan of nabij de machine. Deze vakken worden zoveel mogelijk betrokken op funderingswerkzaamheden. Zo maak je kennis met alle soorten paalsystemen. Je leert hoe je paalsystemen plaatst en installeert en weet na het afronden van de opleiding als geen ander hoe je funderingswerken perfect kunt uitvoeren én kunt controleren.

 

MBO 2 – basisberoepsopleiding
monteur mobiele werktuigen
beroepsbegeleidende leerweg
1,5 tot 2 jaar
specialisatie: funderingswerker

 

Handig om te weten: na het afronden van deze MBO-opleiding kun je direct aan het werk in de funderingsbranche óf kiezen om door te stromen naar niveau 3 waar je opgeleid wordt tot machinist hijswerk met specialisatie machinist funderingsmachine groot (FMG).