Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Lespakket 'Jip op funderingsavontuur'

Lespakket
Jip op funderings-
avontuur

Ga op avontuur met Jip en ontdek alles over funderen

Leuk dat u uw leerlingen wil laten kennismaken met de funderingsbranche! Het lespakket ’Jip op funderingsavontuur’ is ontwikkeld voor leerlingen van groep 6 t/m 8 en opgebouwd uit diverse onderdelen. Op een laagdrempelige manier en d.m.v. filmpjes, techniekproeven, puzzels, het maken van reclames en een pionnetjesquiz komen zij meer te weten over funderen. Download het pakket en de filmpjes en uw leerlingen kunnen met Jip op funderingsavontuur!

DOWNLOAD

Hier kunt u het lespakket downloaden. U ontvangt een lesbrief, antwoordblad, een kleurplaat voor de onderbouwleerlingen en de drie filmpjes die ook op deze pagina staan.

De instructie voor docenten vindt u onder ‘antwoordblad docenten’. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Algemene trailer

Bent u benieuwd wat het funderingslespakket inhoud, bekijk dan hier de trailer…

Trailer voor leerlingen

Wilt u de leerlingen een indruk geven van wat ze te wachten staat? Laat ze dan deze trailer zien…

Filmpje 1: ‘Wat is een fundering eigenlijk?'

Het filmpje ‘wat is een fundering eigenlijk?’ start met een introductie van fundering. Jip wijst aan het eind naar de leestekst over de toren van Pisa.

Filmpje 2: 'Soorten fundering'

In ‘soorten fundering’ gaat Jip dieper in op welke manier van funderen er zijn. Het is een kort filmpje en hierna kunt u de leerlingen de invuloefening laten maken.

Filmpje 3: 'Funderen is teamwork'

Bij ‘funderen is teamwork’ komen de leerlingen meer te weten over de verschillende funderingsmachines en het funderingsteam. Na dit filmpje kunt u verder met de rest van het lespakket.

Uw download staat klaar