Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

MBO

MBO opleiding vakman Fundering (niveau 2)

Met de fundering leg je de basis voor bouwwerken; scholen, ziekenhuizen en het wegennetwerk. Een onmisbare basis, want zonder fundering liggen allerlei bouwtechnische problemen op de loer.  De mannen en vrouwen die betrokken zijn bij de realisatie van funderingen zijn onmisbaar!

Wil jij graag een bijdrage leveren aan de bouw in Nederland? Werk je graag in een klein maar hecht team? Ben je niet bang om een beetje vies te worden? Kom dan werken en leren in de funderingsbranche!

De opleiding Vakman Fundering is een MBO niveau 2 opleiding en duurt twee jaar. In deze praktijkgerichte opleiding werk je nauw samen met de machinist en ben je vier dagen per week rondom de funderingsmachine te vinden. Eén dag per week (op vrijdag) ga je naar school voor de theorieopleiding.

Inhoud praktijkopleiding

· Je werkt op de bouwplaats en/of werkplaats bij een erkend funderingsbedrijf;

· Je assisteert de machinist;

· Je helpt bij het opbouwen, demonteren en het op transport stellen van het funderingsmaterieel;

· Je assisteert mede bij het onderhouden en het keuren van het materieel;

· Je voert funderingswerkzaamheden uit.

Inhoud theorieopleiding

De theorie van de opleiding is in de volgende drie blokken verdeeld.

· In het eerste blok leer je wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een veilig werkterrein. 

· In het tweede blok kom je te weten hoe je kan assisteren bij het onderhoud en het inspecteren van het funderingsmaterieel. Daarnaast leer je de (basis) werking, onderhoud en de keuring van het materieel inclusief kleine reparaties;

·  In het laatste blok wordt er aandacht gegeven aan het elektrisch en CO2 lassen van buispalen en damwanden.        Daarnaast krijg je ook verplichte en algemene vakken aangeboden zoals Nederlands, rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Inschrijven

Wil jij binnenkort FF stampen, lekker verdienen? Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Vakman Fundering. De opleiding start in september 2021. Meer informatie vind je op de website van het Regio College en/of het SPG-Infra.