Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken

Nieuws

Webinar In de grond gevormde palen 14 oktober 2021 van 11.00 – 12.00 uur.

Het Betonhuis, Betoniek en de NVAF organiseren samen een Webinar “In de grond gevormde palen (betoniek.nl)” op donderdag 14 oktober 2021 van 11.00 – 12.00 uur.

Het is een trend in de bouw- en funderingswereld: de overlast in de uitvoering moet omlaag. Daarom wordt als alternatief voor prefab heipalen regelmatig gekozen voor in de grond gevormde palen. Daarbij wordt eerst een verticaal gat gevormd in de grond, ter grootte van de paal, vervolgens wordt dit gat gevuld met betonspecie, die later verhardt tot de betonnen paal.

Voor het beton zijn dit bijzondere omstandigheden, die bovendien kunnen verschillen bij de diverse typen palen. Hierdoor moet extra aandacht worden besteed aan het mengselontwerp van het beton.

Wil je weten wat de aandachtspunten zijn bij in de grond gevormde palen en hoe de kwaliteit is te verbeteren? Kom dan naar de Webinar ‘In de grond gevormde palen’ op 14 oktober 2021. De Webinar is gratis voor leden van het Betonhuis, Betoniek en de NVAF.

Sprekers zijn Peter van den Brink (Albeton/Betonhuis) en Bartho Admiraal (Volker Staal en Funderingen / NVAF). Jacques Linssen (vakredacteur Betoniek) is gespreksleider.

Via onderstaande link kunnen jullie je aanmelden.

https://www.betoniek.nl/webinar-in-de-grond-gevormde-palen